Digitalizálás

Sokunk szekrényének mélyén lapulnak magnó- és videokazetták, bakelit lemezek rajtuk régi és pótolhatatlan felvételekkel. Emlékezetes nyaralások, gyermekeink első lépése, első mondatai, ballagások, születésnapok, esküvők, és még ezernyi emlékezetes pillanat életünk elmúlt évtizedeiből. Ezeket segítünk újra nézni, hallgatni számítógépen, okostelefonon, tableten.

Hozza el videokazettán, magnókazettán, lévő analóg felvételeit, és élvezze tovább digitálisan! Az analóg videó és audió felvételek jellegzetessége, hogy az évek folytán veszítenek minőségükből. A hang elromlik, a kép zajosodik, akkor is, ha csak áll a szalag. Digitalizálással a felvételek minősége meglévő állapotában maradhat meg, hallgathatja ezután is. Érdemes a régebbi szalagos videokamerákkal rögzített új felvételeket is digitalizálni, így tökéletes minőségben őrizheti meg azokat az utókornak. A digitális rögzítés további előnye, hogy minőségveszteség nélkül sokszorosítható.

Őrizze meg minőségromlás nélkül!

 • MAGNÓKAZETTÁRÓL .MP3 FÁJLBA 900 Ft (60 perc) és 1000 Ft (90 perc) trackelés (részenkénti vágás)  plusz 1500-2000 Ft
 • VIDEOKAZETTÁRÓL .MPEG FÁJLBA 1900 Ft (1 vagy 2 rögzítésből, maximum 90 perc)

Miért érdemes digitalizálni?

Ha szeretnénk felvételeinket hosszú távon megőrizni, biztonságosan szeretnénk tárolni, érdemes digitalizáltatnunk. A szalagos rögzítési technika mára teljesen elavult, video- és magnókazetták lejátszására alkalmas eszközöket már alig lehet beszerezni, a régi lejátszókat alig és csak költségesen lehet javíttatni. E mellett a felvételek minősége minden egyes lejátszás alkalmával romlik, a mágnesszalagok tárolóképessége az idő teltével álló helyzetben is folyamatosan csökken, képhibák jelenhetnek meg. A digitalizált felvételek hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket, de egyet ne feledjünk: mindig készítsünk biztonsági másolatot!

#

 


 

HASZNOS TANÁCSOK, VÁLLALÁSI FELTÉTELEK

 1. A DVD lemezek akár 40 évig is változatlan képminőséget adnak, így hosszú távon alkalmasak saját videofelvételeinek tárolására.
 2. A minőség megőrzéséhez 90 perc felvételt ajánlott 1 lemezre írni.
 3. Ellenőrizze, hogy DVD lejátszója milyen formátumokat fogad el (DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, írott lemezek).
 4. Az újabb DVD lejátszók és televíziók pendrive-ot is fogadnak, így fájlban is rögzíthető a kényelmesebb lejátszás, adattárolás, másolás végett.
 5. Sérült, gyűrődött szalagról nem lehet minőségi felvételt készíteni, az ebből eredő minőségi hibákért felelősséget nem tudunk vállalni.
 6. A rossz minőségű szalag/felvétel digitalizáláskor a hang és a kép elcsúszását okozhatja, az ebből eredő hibákra garanciát nem vállalunk.
 7. Felvétel készítését VHS, VHS-C, SVHS, SVHS-C formátumokból tudjuk vállalni. Ettől eltérő formátum esetén kérjük hozza be videokameráját, hogy le tudjuk játszani a felvételt. A kamera átadáskori állapotára teljes felelősséget vállalunk. Nem vállalunk felelősséget azonban, ha lejátszáskor a kamera meggyűri, bekapja a szalagot, mivel ezt okozhatja mind a szalag hibája (pl. rázkódástól meglazulás, gyűrődött szalag), mind pedig a kamera rendeltetésszerű használat közbeni (garanciális vagy nem garanciális) meghibásodása.
 8. Mindig készítsünk másolatot a felvételekről, legalább 2 példányban tároljuk két fizikailag elkülönített adatrögzítőn (pl. a számítógép saját winchesterén és egy külső merevlemezen). Egy szalagos felvétel ha meggyűrődött, akkor a gyűrődésnél tönkrement a felvétel, de a szalag többi részén a felvétel lejátszható maradt. A digitális rögzítésnél viszont ha megsérül a fájl, akkor a teljes felvétel "elszáll", így csak egy biztonsági másolatból állítható vissza.
 9. A felvételre hozott anyag tartalmát nem vizsgáljuk, azért felelősséget nem vállalunk, az esetleges jogi következmények a megrendelőt terhelik.